Glasrenovatie

Voldoet jouw glas al aan de isolatienormen van 2020?

Sinds het nieuwe jaar – dat ondertussen al lang niet meer zo recent aanvoelt – zijn er heel wat verstrengde isolatienormen in het leven geroepen. Naast voldoende dakisolatie is ook dubbele beglazing verplicht. Waarom is dit ook belangrijk voor jou? Wel, woningen en appartementen die niet voldoen aan deze normen worden ongeschikt verklaard. Lees dus gauw even deze blog en kom te weten waar je aan toe bent…

Minstens dubbel glas, liever hoogrendementsglas

De vernieuwde wetgeving zegt dat alle woningen in Vlaanderen minstens dubbel glas moeten hebben. Zonder uitzondering. Het absolute doel is om alle Vlaamse woningen energiezuinig te krijgen tegen 2050. In dat opzicht kan je in plaats van dubbele beglazing nog beter voor hoogrendementsglas kiezen. Je woning is dan zonder twijfel future proof. En da’s niet alleen goed voor het milieu, maar voor je portemonnee op langere termijn. Nu ja, als we het hebben over je energiefactuur dan toch. We beseffen dat er een investering aan vooraf gaat. Hoe groot die investering is? Dat lees je in de volgende paragraaf, want je vraagt je vast af:

Isolatieglas
Glas hoeft niet duur te zijn, maar wel topkwaliteit

‘Wat moet dat kosten?’

Als je wil weten wat je raamrenovatie zal kosten, moet je eerst enkele knopen doorhakken.Ten eerste: wil je alleen je beglazing vervangen of ook je schrijnwerk? Deze beslissing hangt voornamelijk af van je langetermijnplanning. Wil je er zeker van zijn dat je de komende jaren geen grootse renovaties meer moet doen? Dan kies je beter voor een volledige vernieuwing, inclusief schrijnwerk.

Toch zou je er ook voor kunnen kiezen om enkel je glas te vervangen, dat scheelt in prijs op de lange termijn. Let wel: dan moet je schrijnwerk aan twee voorwaarden voldoen. Eerst en vooral moeten de profielen nog stevig genoeg zijn om het gewicht van dubbel glas of hoogrendementsglas te kunnen dragen. Ze moeten ook voldoende dichting bieden.

Ten tweede moet het schrijnwerk dik genoeg zijn om hoogrendementsglas met een spouw van 12 tot 16 mm te kunnen opnemen. Met ongeveer 300 euro per vierkante meter zit je ongeveer aan de helft van de kost ten opzichte van een totaalrenovatie.

Gelukkig bestaat er zoiets als de ‘renovatiepremie’. De kans bestaat dat je een deel van je nieuwe beglazing kan terugtrekken. Kijk hiervoor zeker eens op de website van de Vlaamse overheid.

Het belang van vakmanschap

Je woning laten renoveren is geen alledaags klusje. Je wil dan ook zeker weten dat er vakmensen zijn die de job van jou kunnen overnemen. Gelukkig zijn wij je ideale partner als het aankomt op… ja, alles met glas eigenlijk. Vraag ons gerust onze mening, we beloven dat die altijd eerlijk is. Onze samenwerkingen zijn gebaseerd op vertrouwen en vlotte communicatie. Laat je ook zeker inspireren in onze showroom

Glasrenovatie