Wat is hoogrendementsglas?

Sinds 2020 is het in Vlaanderen verplicht om het glas in de ramen van leefruimtes zoals keukens, badkamers en slaapkamers minstens door dubbel glas te vervangen. Dubbel glas heeft een isolatiewaarde van 2,9 Ug. 

Hoewel dit het minimum aanbevolen glas is, is dit vandaag een beetje achterhaald en kiezen we steeds meer voor hoogrendementsglas of ook HR. En terecht! Want hoogrendementsglas isoleert drie tot zelfs vijfmaal beter dan dubbel glas. (<1.0 Ug).  

Hoogrendementsglas is dus veel beter voor je comfort, het milieu én jawel, je portemonnee! De HR staat immers voor Hoog Rendement. Doordat er maar weinig warmte door de ramen verloren gaat, bespaar je aanzienlijk op je energiefactuur.

Het vervangen van oude beglazing door hoogrendementsglas is dus een investering die je snel terugverdient. Vraag hier jouw offerte op.

Waarvoor staan de ‘plusjes’ achter HR, HR+, HR++ en HR+++?

Wel, we onderscheiden verschillende varianten in hoogrendementsglas, namelijk HR, HR +, HR++ en HR+++. Dit zijn termen die gebruikt worden om de energie-efficiëntie van glas aan te duiden. De ‘plusjes’ staan dus m.a.w. voor de mate van isolatie waardoor warmteverlies via glas beperkt wordt. Hoe méér plusjes achter de HR, hoe beter het glas isoleert.

  • HR: 1.9 Ug
  • HR+: 1.6 Ug
  • HR++: 1.1 en 1.0 Ug
  • HR+++: 0.9 – 0.6 Ug

Je moet het maar weten! Daarom geeft Alles Glas steeds gepast advies om de juiste glastoepassing voor jouw woning of bedrijf te kiezen. Wij zullen (bijna) altijd aanraden enkel nog glas te vervangen door glas met een Ug-waarde van 1.0 of lager.

Wist je dat je hier trouwens nog steeds subsidies voor kan aanvragen? Heb je hierover nog vragen? Neem hier gerust contact met ons op!