Isoleren is een woord dat elke bouwer of verbouwer ondertussen erg goed kent. Het wordt steeds belangrijker om je woning goed te voorzien van isolatie, en gelukkig kan dat op veel verschillende manieren.

Een van de manieren om je huis te isoleren is met hoogrendementsglas. Verander het glas in je bestaande raamprofielen, en geniet meteen van alle voordelen. We geven je vandaag vier redenen mee waarom het ook voor jou tijd is om over te stappen.

Verplicht dubbel glas vanaf 2020

En als je dan moet veranderen, doe je het toch meteen goed? Hoewel dubbelglas alvast een flinke stap vooruit is ten opzichte van enkel glas, kan je met hoogrendementsglas je huis nog beter isoleren.

Hoogrendementsglas is uitgerust met een dun laagje isolerend metaal en heeft vaak een edelgas, zoals argon, in de spouw. Het isoleert dan ook 2 à 3 keer beter dan dubbelglas, waarbij de spouw gevuld wordt met gewone lucht.

Voordelig voor je energiefactuur

Energieleveranciers hebben vastgesteld dat een gezin van drie à vier personen in Vlaanderen gemiddeld 3500 kWh per jaar verbruikt. Een snelle check bij de bekendste energieleveranciers levert op dat het gemiddelde energiefactuur ongeveer €1800 bedraagt*. Tijd om daarop te besparen!

Omdat hoogrendementsglas beter isoleert dan andere soorten beglazing, heb je minder energie nodig om je woning te verwarmen of af te koelen. De binnentemperatuur is immers minder afhankelijk van de weersituatie die zich aan de andere kant van de ramen afspeelt.

Per vierkante meter enkel glas dat je vervangt door hoogrendementsglas, bespaar je ongeveer 25 liter stookolie. Omgerekend betaal je daardoor ongeveer €16 minder per vierkante meter per jaar. Dat kan tellen!

*Dit is uiteraard volledig afhankelijk van jouw unieke thuissituatie. Deze getallen zijn gebaseerd op gemiddelden.

Beter voor het milieu

Deze tussentitel spreekt eigenlijk voor zich. Zolang we niet volledig bevoorraad kunnen worden door groene energie, is het opwekken van grijze energie belastend voor het milieu. Hoe minder energie je verbruikt, hoe minder er uiteraard opgewekt moet worden.

Daarbovenop is glas volledig en oneindig recycleerbaar. Indien je raamprofielen bovendien nog enkele jaartjes meekunnen, hoef je die zelfs niet te vernieuwen. Je berokkent dus nauwelijks schade aan het milieu door je oude ramen te vervangen door hoogrendementsglas.

Maatwerk bij Alles Glas

Alles Glas is gespecialiseerd in maatwerk. Voor hoogrendementsglas is dit gelukkig niet anders. Je hoeft dus niet terug te deinzen voor deze upgrade omdat jouw ramen geen standaardmaten hebben. We plaatsen je nieuwe ramen zelfs in je eigen raamprofielen, op voorwaarde dat deze nog in een goede conditie zijn.

Indien je overtuigd bent, komen wij gratis je ramen opmeten en je raamprofielen nakijken. Dit gebeurt meestal binnen de vijf werkdagen na jouw bevestiging. Dankzij deze service kan je er gerust zeker van zijn dat het hoogrendementsglas volledig bij én in je woning past.