De industriële woonstijl is een trend met veel volgers. Oude fabriekssites - getuigen van een rijk industrieel verleden - worden omgetoverd tot hippe woonwijken. Het verleden krijgt een nieuw leven in het heden.

Wat trekt de volgers aan in deze woonstijl? Is het de nostalgie? Het karakter? Het ‘less is more’-idee? De zee van licht? Het open, ruimtelijke gevoel? Een industrieel interieur ademt immers licht en ruimte.

Voor het behouden of creëren van dat typisch industriële ruimtelijke gevoel is glas een materiaal uit de duizend. Grote glaspartijen met stalen raamkozijnen laten het interieur in licht baden. Glazen binnendeuren - gecombineerd met smeedijzer - lijken weggeplukt uit een kantoor uit de vorige eeuw. Glazen balustrades zijn strak, rechtlijnig en zeker niet kitscherig. Glazen systeemwanden kunnen een ruimte opdelen en tegelijk de openheid bewaren.

Naast die openheid draait de industriële woonstijl ook om functionaliteit, tot in de kleinste details. En weer komt glas verrassend uit de hoek. Glas als achterwand in de keuken of in de douche is niet alleen esthetisch mooi, maar is ook praktisch gezien een prima keuze. Gemakkelijker te onderhouden dan tegels! Hetzelfde verhaal bij de keuze voor een glazen tafelblad. Stijlvol en toch ‘with practical benefits’: geen tafellakens nodig als bescherming en eenvoudig proper te maken.

Alles Glas in een industrieel interieur? Een meer dan geslaagde combinatie!